Informatie

De Fotogroep Den Dubbele Klik, gestart op 6 juni 2006, is een fotoclub waar iedereen op een creatieve en serieuze manier de fotografie kan beoefenen. Voor jong en oud biedt FDDK de ruimte om in een vriendschappelijke sfeer een ontdekkingstocht doorheen de veelzijdige fotografie te maken. Daarom is ‘Voor de leden door de leden’ het uitgangspunt van FDDK.

Elk jaar opnieuw stellen we een aantrekkelijk programma samen, waarin de deelnemers, zo veel als mogelijk is, hun eigen wensen opgenomen zien. In dit programma passeren diverse items, waaronder informatieve en instructieve avonden en dat vraagt een actieve instelling van de deelnemers. Onbelemmerde creativiteit is binnen FDDK heel belangrijk.

De FDDK geeft geen ‘knopjescursussen’ waar iemand slechts zijn camera leert kennen, om daarna uit ons blikveld te verdwijnen.

Met een onvoorwaardelijk onderling respect, proberen we voortdurend een hoger niveau te bewerkstelligen. We begeleiden daarom ook de beginnende fotografen, waarmee ook zij door het fotografievirus aangestoken raken. FDDK daagt haar leden voortdurend uit, om te leren en te groeien. Kleur, zwart-wit, dia’s. Elke vorm van fotografie heeft er haar speelruimte, met digitale beelden meestal als basis.